måndag 20 december 2010

Nu får det väl ändå va nog.

Jag ser på Lokala nyheterna och blir gaalen! Det är ett inslag med en tant i Norrköping som tycker att buss- och spårvagnstrafik ska vara gratis för pensionärer för att det blir bättre för miljön? Man ba: 1. Jag tror inte att någon skulle tacka nej till gratis lokaltrafik istället för bil till förmån för miljön. Tror inte att det bara är pensionärer som är på det förslaget. 2. Det finns fler än bara pensionärer som har dåligt med pengar och som skulle bli glada om vi fick åka gratis lokaltrafik. Exempelvis studenter (får inte studenter ut _mindre_ än pensionärer och åker förslagsvis mer lokaltrafik?), lågavlönade och sjukskrivna har ju inte sådär överdrivet mycket pengar. MEN det skulle kosta sjukt mycket pengar att låta alla eller bara vissa åka gratis! Det är väl bättre att sänka priset med en-två kronor för alla människor, sänka månadskorten så att det lönar sig att åka mycket osv.

Tål inte när folk för ett resonemang kring något som bara gör det bättre för dem själva och försöker få det att låta som att alla människor skulle tjäna på det. Tanten ba: "Ja, men om pensionärer skulle få åka gratis så kan ju de som tar bilen åka spårvagn istället, jag menar SPÅRVAGNARNA GÅR JU I ALLA FALL?" Som om det skulle vara så enkelt att dom bara går och går oavsett om människor betalar för det eller inte?

Dessutom tycker jag att lokaltrafiken är ganska förmånlig som den är i vårt län. Pensioz och ungdomar betalar liksom 15 eller 10 kr för en enkel resa oberoende av hur långt man ska. Jämför det med vad det kostar i Stockholm så är det väldigt billigt.

Haha okej slut på psykbryt, nu ska jag hänga tvätt!
/Johanna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar